Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bobem, jajkiem i bazylią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi z bobem, jajkiem i bazylią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-bobem-jajkiem-i-bazylia1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi z bobem, jajkiem i bazylią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-bobem-jajkiem-i-bazylia2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi z bobem, jajkiem i bazylią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-bobem-jajkiem-i-bazylia3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi z bobem, jajkiem i bazylią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-bobem-jajkiem-i-bazylia4-2.jpg)
mąka pszenna | 400 g |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
sól | 1 szczypta |
gorąca woda | 1/2 szklanki |
bób | 0,5 kg |
jajko ugotowane na twardo | 6 sztuk |
bazylia świeża | 1 garść posiekanej |
sól i pieprz |
cebula podsmażona | |
masło | roztopione |
olej roślinny |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: