Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z dynią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-dynia28-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-dynia29-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-dynia30-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-dynia31-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-dynia32-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-dynia33-2.jpg)
![Krok 7 - Pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-dynia27-2.jpg)
Ciasto: | |
mąka | 1/2 kg |
woda | 2 szklanki |
sól | 1 łyżeczka |
Farsz: | |
dynia | 300 g |
ser ricotta | 250 g |
szałwia | kilkanaście listków |
sól | |
pieprz | |
oliwa | |
kleik ryżowy | 2 łyżki |
cynamon | 1 szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
Imbir mielony Prymat | 1 szczypta |
Kurkuma mielona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: