Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z dynią i orzechami
Pierogi mozna dać do naczynia do zapiekania posmarować smietaną i zapiec w piekarniku.
POLECAM !!!
Ciasto: | |
mąka | 3 szklanki |
żółtko jajek | 1 szt |
sól | 1 szczypta |
woda letnia | 1 szkl |
olej | 2 łyżki |
Farsz: | |
dynia | 25 dkg |
orzechy włoskie | 10 dkg |
cebula biała | 1 szt |
masło | 2 łyżki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Kminek mielony Prymat | 1 łyzeczka |
Imbir mielony Prymat | 1 szczypta |
cukier | 1/2 łyżeczki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1/2 łyzeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: