Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem cebulowym
Na patelnię wrzucić boczek, podsmażyć. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, czosnek pokrojony, smażyć aż czosnek się zeszkli.
Podlać bulionem, dodać tymianek, przykryć pokrywką, dusić na małym płomieniu, do odparowania wody. Co jakiś czas przemieszać. Doprawić tabasco, solą, pieprzem, wymieszać.
Mąkę wsypać do miski, dodać szczyptę soli, na środku zrobić wgłębienie, wlać wodę z koncentratem,
zasypać mąką. Odstawić na 10 minut. Dodać łyżkę oliwy, zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folie dołożyć na 15 minut.
Ciasto cienko rozwałkować, wycinać foremką do pierogów kółka, na każdy nałożyć po łyżeczce farszu, dokładnie skleić.
Gotować w osolonej wodzie. Pierogi polać, skwarkami z boczku. SMACZNEGO!!!!!