Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z jabłłkiem i cynamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 300 gram
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
wrzątek 150 ml
farsz do pierogów
jabłka 1 kg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłłkiem i cynamonem

Kroki postępowania

1
Z mąki jaja ,soli i wody robot zagniata ciasto pierogowe.
Krok 1 - Pierogi z jabłłkiem i cynamonem foto
2
Wałkuje i wycinam kółka.
Krok 2 - Pierogi z jabłłkiem i cynamonem foto
3
Nakładam jabłuszka.
Krok 3 - Pierogi z jabłłkiem i cynamonem foto
4
1. Jabłka obieramy wycinamy gniazdka nasienne .

2 .Trzemy jabłka na jarzeniówce dodajemy cukier i cynamon.

3. Jabłka smażymy na patelni czekamy aż odparuje sok.

4. Nakładam ostudzone jabłuszka na ciasto na pierożki i zlepiam.

5. Gotuje do wypłynięcia pierożków , podaje z przesmażonymi jabłkami.
Krok 4 - Pierogi z jabłłkiem i cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 06.11.2013 19:00
Muszą być pyszne ;-)
Agata/MANTIS-KITCHEN 06.11.2013 18:38
Ależ pysznie wyglądają pierożki .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak