Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami
Kroki postępowania
Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać roztrzepane jajko i zagnieść plastyczne ciasto. Nakryć i pozostawić na 20-30 minut w temp. pokojowej.
![Krok 1 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami53-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami54-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami55-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami56-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami57-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami58-2.jpg)
mąka tortowa | 4 szkl. |
mleko | gorące 1 szkl. |
jajko | średnie |
sól | 1 łyżeczka |
olej roślinny | 2 łyżki |
jagody | świeże lub mrożone |
cukier | do smaku |
masło |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: