Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą, grzybami i golonką
Kroki postępowania
Grzyby zalać w garnku ciepłą wodą i moczyć a potem ugotować.
Odcedzić i ostudzone posiekać.
Kapustę ugotować w garnku z wodą, wystudzić, odcedzić i drobno pokroić.
Mięso z golonki także pokroić a cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na odrobinie oleju.
![Krok 1 - Pierogi z kapustą, grzybami i golonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kapusta-grzybami-i-golonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi z kapustą, grzybami i golonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kapusta-grzybami-i-golonka2-2.jpg)
CIASTO :
Do miski wsypać mąkę i sól, wymieszać i zrobić dołek.
Gorącą wodę wymieszać z olejem i wlewając ją mieszać z mąką.
Potem wyjąć połączone składniki na blat roboczy lub stolnicę i wyrobić ciasto.
![Krok 3 - Pierogi z kapustą, grzybami i golonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kapusta-grzybami-i-golonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi z kapustą, grzybami i golonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kapusta-grzybami-i-golonka4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi z kapustą, grzybami i golonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kapusta-grzybami-i-golonka5-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi z kapustą, grzybami i golonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kapusta-grzybami-i-golonka6-2.jpg)
![Krok 7 - Pierogi z kapustą, grzybami i golonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kapusta-grzybami-i-golonka7-2.jpg)
Pierogi podawać na gorąco z surówką i np. podsmażonym boczkiem wędzonym.
![Krok 8 - Pierogi z kapustą, grzybami i golonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kapusta-grzybami-i-golonka8-2.jpg)