Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
olej 3 łyżki
jaja 2 sztuki
sól
Farsz:
kapusta 1 kg
cebula 2 sztuki
grzyby suszone 1 garść
tłuszcz
woda 3/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości. Studzimy, odciskamy. Kapustę siekamy lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o grubych oczkach.
Krok 1 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
2
Kapustę podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę cebulą oraz namoczonymi i pokrojonymi drobno grzybami.
Krok 2 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
3
Całość podsmażamy, doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
4
Z podanych składników zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy wykrawamy krążki. Na każdy z nich nakłądamy po łyżce kapuścianego farszu i zlepiamy brzegi.
Krok 4 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
5
Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Najlepsze są oczywiście podsmażone na masełku :)
Krok 5 - Pierogi z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 30.01.2013 23:02
o tak :)
gosia561 30.01.2013 16:29
pierogi zawsze są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak