Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szlanki
sól 1 łyżeczka
Farsz:
podgrzybki wg uznania
kapusta kiszona 0.5 kg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
olej 3 łyżki
woda 1 (ciepła)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kapustę ugotować(około 30 minut)
Grzyby gotować do miekkości w osolonej wodzie(ja gotowałam ponad godzinę)

Wystudzoną i odciśnięta z wody kapustę drobno poszatkować,
wystudzone grzyby zmielić(można w maszynce do mięsa ja zmieliłam na "ciapkę" mikserem).
Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Składniki razem wymieszać doprawiając pieprzem i solą.
Składniki na ciasto zagnieść, cienko wałkować wykrawćc kółka, nakładać farsz i lepić pierogi.
Gotować 3-4 minuty w osolonej wodzie.
Podawać okraszone podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 12.03.2013 19:14
są niezastąpione
Monika58 12.03.2013 19:05
pyszne i ze smaczną okrasą :)
Megg 12.03.2013 18:34
pyszne takie pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak