Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka pszenna 1 kg
jajko 2
sól do smaku szczypta
woda letnia 1 szklanka

Składniki na nadzienie

cukier kryształ 1/2 szklanki
rabarbar 3

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Wykonanie ciasta:
Mąkę dać na stolnicę ,wbić jajko, dodać sól i wodę. Całość lekko mieszamy nożem.
Krok 1 - Pierogi z rabarbarem  foto
2
Zagniatamy ciasto dobrze trzeba wyrobić .
Krok 2 - Pierogi z rabarbarem  foto
3
Następnie myjemy rabarbar i osuszamy . Po osuszeniu kroimy 0.5 cm paski. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy szklanka koła rabarbar maczamy w cukrze i zlepiamy pierogi .Gotowe pierogi wrzucamy do wrzącej i osolonej wody . Mieszamy i przykrywamy. Gdy pierogi wypłyną na wierch ściągamy pokrywkę i gotujemy jeszcze około 3-4 minut na wolnym ogniu.
Krok 3 - Pierogi z rabarbarem  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.05.2015 14:43
ciekawy przepis
Motorek 28.05.2015 08:37
ale pyszne
Maridka19 27.05.2015 14:52
Nie trzeba :) Po ugotowaniu pierożki z rabarbarem są bardzo miękkie :)
pestka 27.05.2015 14:16
smaczny obiad
agogo2 27.05.2015 14:08
a nie trzeba tego rabarbaru troszkę poddusić?
Maridka19 27.05.2015 13:48
To zachęcam do wypróbowania bardzo dobre :)
Agata3 27.05.2015 13:43
ciekawe, z takim nadzieniem nie jadłam jeszcze :)
pajbek 27.05.2015 13:22
Pierogi to ja lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak