Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwkami14-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwkami15-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwkami16-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwkami17-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwkami18-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwkami19-2.jpg)
![Krok 7 - Pierogi ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwkami20-2.jpg)
śliwki | 500 g |
mąka pszenna | 400 g |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
jajko | 1 szt |
woda gorąca | 3/4 szklanki |
cukier kryształ | 1/2 szklanki |
masło | 80 g |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 łyżki |
woda | 3 litry |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: