Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki misie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierożki misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-misie1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierożki misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-misie2-2.jpg)
W środku każdej kontury misia układamy farsz.
![Krok 3 - Pierożki misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-misie3-2.jpg)
Gotowe możemy jeszcze delikatnie docisnąć, by farsz nie wypłyną w trakcie gotowania.
![Krok 4 - Pierożki misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-misie4-2.jpg)
Ugotowane wyjmujemy z wody, delikatnie przelewamy wodą i porcjujemy na talerze. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem. Dodatkowo całość dekorujemy sezonowymi owocami ( u mnie porzeczki).
![Krok 5 - Pierożki misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-misie5-2.jpg)
Ser przekładamy do miski. Dokładamy do niego cukier oraz żółtko. Całość ugniatamy widelcem do uzyskania jednolitej masy. Ewentualnie słodzimy do smaku.
![Krok 6 - Pierożki misie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-misie6-2.jpg)