Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza w sosie sojowym
Kroki postępowania
Umytą, wysuszoną pierś indyczą naciąć nożem w poprzek na całej długości, umieścić w naczyniu, zalać zalewą przygotowaną z podanych składników, przykryć folią spożywczą i pozostawić w chłodnym miejscu na ok.1/2 godz
/od czasu do czasu przewracać mięso/ .
![Krok 1 - Pierś indycza w sosie sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-sosie-sojowym1-2.jpg)
Mięso umieścić w brytfance, polać połową zalewy i wstawić do gorącego piekarnika.
![Krok 2 - Pierś indycza w sosie sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-sosie-sojowym2-2.jpg)
i przewracając mięso.Pierś powinna się ładnie przyrumienić.
![Krok 3 - Pierś indycza w sosie sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-sosie-sojowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierś indycza w sosie sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-sosie-sojowym0-2.jpg)