Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś indyka z piekarnika

5.0
(117)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na pyszną, aromatyczną pierś z indyka. Świetnie smakuje i na ciepło, jako gwiazda obiadu, i na zimno - pokrojona w plastry i ułożona na kanapce. 

Składniki:

Lista składników

pierś z indyka 1 sztuka

Marynata

sos sojowy 5 łyżek
oliwa 1/3 szklanki
miód wielokwiatowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka z piekarnika

1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.

2. Umytą, osuszoną pierś natrzeć dokładnie marynatą, odstawić w szklanym naczyniu pod przykryciem do lodówki na co najmniej 4 godziny.

3. Po tym czasie, przełożyć mięso do woreczka do pieczenia razem z marynatą.

4. Szczelnie zapiąć woreczek klipsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania.

5. Piec w temperaturze 190 stopni przez 60-70 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek, żeby pierś się zrumieniła.

6. Pierś podawać na ciepło polaną sosem albo na zimno na kanapki.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.02.2015 08:29
smaczne mięsko
Bernadeta1 07.01.2015 19:24
zawsze smaczne mięsko
Janina 07.01.2015 16:38
Smaczne mięsko;)
Justi2401 07.01.2015 15:44
Mniam pyszne i zdrowe mięsko :)
Agnieszka-87-25 07.01.2015 15:06
smaczne to
erym 07.01.2015 14:10
pieknie wypieczona...
w mojej kuchni 07.01.2015 13:40
pysznie wygląda to danie..
Sroczka 07.01.2015 13:20
Jakie pyszne mięsko, zjadłabym na obiad.
gosia1988 07.01.2015 12:43
Smaczne mięsko na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak