Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś indyka zapiekana z bananami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
ser żółty 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
olej do smażenia
tymianek do smaku
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka zapiekana z bananami

Pierś indyczą kroimy na kotlety, rozbijamy - najlepiej dłonią, przyprawiamy pieprzem, solą i tymiankiem. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej z pokrojoną cebulką. Smażymy aż do przyrumienienia. Kładziemy pokrojone w krążki banany, kładziemy plaster sera i dusimy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Podawać według uznania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.12.2012 12:02
fajne połączenie smaków
Renataj 25.11.2012 20:12
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak