Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 czubata łyżka
melisa cytrynowa 10 listków
Kurczak z grilla Prymat 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście

Kroki postępowania

1
Mięso przekroić w ten sposób, aby otrzymać 4 cieńsze, duże płaty.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w cieście foto
2
Jajko dokładnie rozbełtać.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w cieście foto
3
Dodać do niego mąkę, posiekane listki melisy, przyprawę do kurczaka i trochę soli czosnkowej.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w cieście foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w cieście foto
5
W cieście zamaczać płaty mięsa i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w cieście foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Pierś z kurczaka w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.11.2013 07:22
Świetnie przygotowana pierś :)
monika141 14.08.2012 10:58
pycha
safcia 27.07.2012 21:21
pysznosci
Beatris 24.07.2012 11:51
Pieprz cytrynowy, trochę startej skórki lub soku z cytryny.
Hanna5 24.07.2012 11:26
super, a co zamiast listków melisy bo nie mam?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak