Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
Filet z kurczaka przepis na obiad to ciekawa propozycja podania tradycyjnych, doskonale znanych nam filetów drobiowych. Z tego przepisu przygotujecie filety z kurczaka w cieście naleśnikowym, które dzięki takiej otoczce będą przyjemnie delikatne i kremowe w smaku. Pamiętajcie, by przygotowując ciasto naleśnikowe nie zrobić go zbyt rzadkiego, ponieważ spływnie ono po mięsie, przed smażeniem i nie pokryje mięsa delikatną panierką, a nie o to nam chodzi. Przed zapanierowaniem filetów w cieście, niezwykle ważne jest ich doprawienie. W tym przepisie wykorzystano m.in.: curry, przyprawę do kurczaka, czosnek suszony czy majeranek, które nadają całości aromatycznego smaku.
Filet z kurczaka przepis na obiad:
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym7-2.jpg)
![Krok 2 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym8-2.jpg)
![Krok 3 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym9-2.jpg)
![Krok 4 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym10-2.jpg)
![Krok 5 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym11-2.jpg)