![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Kurczak w marynacie BBQ i frytki z batatów, DS XIX odc. 35](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-kurczak-w-marynacie-bbq-ds-xix-odc-350-3.jpg)
Często nie wyobrażamy sobie obiadu bez kurczaka. Niestety to mięso łatwo przesuszyć w czasie smażenia. Jak tego uniknąć?
Polecamy Wam nasz sposób: świeżo usmażone mięso zostawcie pod przykrywką na 3 minuty, uprzednio zdejmując patelnię z ognia. Dzięki temu kurczak będzie soczysty i zachowa swoje walory smakowe.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: