Przepis i sposób przygotowania na: Piersi nadziewane szpinakiem i fetą
Liście szpinaku opłukać. Na patelni rozpuścić masło i dodać szpinak, podlać winem. Dusić aż płyny odparują a liście zmiękną. Chwilę odczekać, aż przestygną. Fetę pokruszyć a pomidory suszone pokroić w paseczki. Do miski przełożyć szpinak, pomidory i fetę, delikatnie przemieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz przełożyć do kieszonek w piersiach. Na patelni rozgrzać oliwę z łyżką masła. Na rozgrzany tłuszcz ułożyć piersi, zrumienić z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i polać łyżeczką miodu. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i dusić około 10 minut. Gdy będą gotowe wyłożyć na talerz i polać wytworzonym sosem. podawać z ryżem na sypko.