Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z cieście francuskim z serem i pieczarkami
Kroki postępowania
1.Pieczarki obrać , po kroić w pół plasterki , podsmażyć na maśle do zmiany koloru i zmniejszenia objętości. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Każdą pierś umyć , osuszyć , zrobić kieszonki ( przecinając pierś wzdłuż nie do końca) Każdy kawałek mięsa nafaszerować serem i pieczarkami. Ciasto francuskie rozwałkować cienko , kłaść na nim piersi , każdą oprószyć solą i pieprzem Po bokach wyciąć paseczki, zawijać je na pierś na przemian.
![Krok 1 - Piersi z cieście francuskim z serem i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-z-ciescie-francuskim-z-serem-i-pieczarkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Piersi z cieście francuskim z serem i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-z-ciescie-francuskim-z-serem-i-pieczarkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Piersi z cieście francuskim z serem i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-z-ciescie-francuskim-z-serem-i-pieczarkami3-2.jpg)