Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny łosoś pachnący Azją
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pikantny łosoś pachnący Azją foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-losos-pachnacy-azja1-2.jpg)
Do malaksera wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki cebulę, imbir, czosnek, papryczkę chilli, dodać sok z limonki, sos sojowy i oliwę z oliwek. Całość zmiksować do postaci gładkiego sosu.
![Krok 2 - Pikantny łosoś pachnący Azją foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-losos-pachnacy-azja2-2.jpg)
Ryż i zielony groszek ugotować al dente w osobnych naczyniach w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozpuścić masło, dodać ugotowany ryż, zielony groszek, lekko podsmażyć, skropić sokiem z limonki, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Łososia podawać na ryżu z zielonym groszkiem.
![Krok 3 - Pikantny łosoś pachnący Azją foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-losos-pachnacy-azja3-2.jpg)