Przepis i sposób przygotowania na: Pina Colada
Kroki postępowania
Jajka wbić do miski, dodać obydwa cukry i miksować mikserem na najwyższych obrotach aż jajka będą puszyste.
![Krok 1 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada6-2.jpg)
![Krok 2 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada7-2.jpg)
Upieczony wystudzić
![Krok 3 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada8-2.jpg)
Białka ubić, potem dodać cukier i ubijać pianę do rozpuszczenia się cukru.
![Krok 4 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada9-2.jpg)
![Krok 5 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada10-2.jpg)
Piec 25 minut też w 170 stopniach.
![Krok 6 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada11-2.jpg)
![Krok 7 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada12-2.jpg)
Plastry ananasa wyjąć z soku i pokroić.
Sok przelać do szklanki ( u mnie była akurat 1 szklanka. Jeśli jest mniej należy dopełnić wodą ).
Potem ten sok przelać do garnka, wlać wodę i zagotować.
Żółtka dokładnie wymieszać z budyniem, mąką, cukrem i mlekiem i wlać do gotującego się soku energicznie mieszając.
Nie przerywając mieszania gotować budyń do zgęstnienia.
Przykryć folią spożywczą, pokrywką lub talerzykiem i zostawić do wystudzenia.
![Krok 8 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada13-2.jpg)
![Krok 9 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada14-2.jpg)
![Krok 10 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada15-2.jpg)
Biszkopt jasny ułożyć na dnie blaszki w której się piekł.
![Krok 11 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada16-2.jpg)
![Krok 12 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada17-2.jpg)
Gotowe ciasto włożyć do lodówki do związania a potem przechowywać w chłodnym ale najlepiej po za lodówką miejscu.
![Krok 13 - Pina Colada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pina-colada18-2.jpg)