Przepis i sposób przygotowania na: PIzza
Kroki postępowania
2 łyżki ciepła woda,
1 łyżeczka Sól,
2 łyżeczki olej,
60 dag mąka
Drożdze musimy wymieszać razem z ciepłą wodą i odstawiamy w ciepłe miejsce. W momencie gdy zaczną one rosnąc musimy je wraz z solą dodać do mąki i wyrobić ciasto, któe potem smarujemy 1 łyżeczką oleju i odstawiamy w ciepłe miejsce by ciasto urosło. Ciasto, które podwoiło swoją objętość wylepiamy na blachę.
Musymy poamietac ze takie ciasto pieczemy nie dluzej niz 15 minut w temp 250 stopni. Odnośne skaldników , gdy je nałożymy na ciasto musimy natychmiast włożyć je do piekarnika by warzywa nie pusciły soku.
![Krok 1 - PIzza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza332-2.jpg)
![Krok 2 - PIzza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza330-2.jpg)
![Krok 3 - PIzza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza331-2.jpg)
![Krok 4 - PIzza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza333-2.jpg)
![Krok 5 - PIzza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza329-2.jpg)