Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z boczkiem papryką cukinią pieczarkami i serem pleśniowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pizza z boczkiem papryką cukinią pieczarkami i serem pleśniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-z-boczkiem-papryka-cukinia-pieczarkami-i-serem-plesniowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pizza z boczkiem papryką cukinią pieczarkami i serem pleśniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-z-boczkiem-papryka-cukinia-pieczarkami-i-serem-plesniowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pizza z boczkiem papryką cukinią pieczarkami i serem pleśniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-z-boczkiem-papryka-cukinia-pieczarkami-i-serem-plesniowym3-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
semolina | 2 łyżki |
drożdże | 30 g |
mleko | 1/2 szklanki |
woda ciepła | 3/4 szklanki |
cukier | 1/2 łyżeczki |
sól | 1 łyzeczka |
oliwa | 3 łyżki |
cukinia | 1 mała sztuka |
pieczarki | 30 dag |
boczek parzony | 20 dag |
ser pleśniowy niebieski | 150 g |
papryka pomarańczowa | 1 sztuka |
ajvar | 4 łyzki |
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: