Drożdże rozpuścić w mleku, dodać szczyptę cukru i pozostawić do wyrośnięcia. Dodać mąkę, olej, jajko, sól, wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, smażyć na oleju. Doprawić tymiankiem, ziołami prowansalskimi, pieprzem, przyprawa kucharek. Brokuły podzielić na różyczki, blanszować, następnie dodać na patelnię do kurczaka i smażyć. Pieczarki umyć, obrać, pokroić, smażyć na maśle do miękkości. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy ciasto wyrośnie, lekko rozwałkować, ułożyć w formie, posmarować ketchupem z dodatkiem ziół, układać składniki: kurczak, brokuły, pieczarki, kukurydza, ser. Wstawić do piekarnika. Piec około 30 min w 180 stopniach Celsjusza. Podawać z sosem pomidorowym i/lub czosnkowym.