Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki na cukiniowym spodzie
Kroki postępowania
Mieszamy i dostawiamy na 10 minut.
Cukinię obieramy, ścieramy na grubych oczkach i odstawiamy na 10 minut.
Otręby mieszamy z mąką i solą i wlewamy do nich mleko z drożdżami oraz dodajemy odciśniętą z wody cukinię.
Całość zagniatamy po czym dodajemy łyżkę oliwy i ponownie zagniatamy.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości.
![Krok 1 - Pizzerinki na cukiniowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizzerinki-na-cukiniowym-spodzie1-2.jpg)
Formujemy z nich cienkie placuszki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdym rozsmarowujemy po łyżce cukiniowego sosu do pizzy oraz układamy po grubym plastrze mozzarelli.
Ser posypujemy papryką.
![Krok 2 - Pizzerinki na cukiniowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizzerinki-na-cukiniowym-spodzie2-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 3 - Pizzerinki na cukiniowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizzerinki-na-cukiniowym-spodzie0-2.jpg)