Przepis i sposób przygotowania na: placek cudo
Grysik ugotować na mleku z cukrem, ostudzić. Zmiksować nożem. Margarynę utrzeć dodając po łyżce grysiku.
Przekładać: placek - powidło - placek - masa - placek - polewa
Najlepiej smakuje drugiego dnia
mąka | 40 dag |
cukier | 0,75 szklanki |
masło | 7 dag |
miód | 1 łyżka |
jajko | 2 szt |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżka |
masa | |
mleko | 0,5 l |
grysik | 5 łyżek |
cukier | 1 szklanka |
cukier wanilinowy | 2 op |
margaryna | 1 kostka |
DODATKOWO: | |
powidła śliwkowe (węgierkowe) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: