Przepis i sposób przygotowania na: Placki dyniowo-ziemniaczane
Placki ziemniaczane z dynią to wyjątkowe danie, które zaskakuje lekkością i delikatnie słodkim smakiem. Świeżo starta dynia dodaje plackom ziemniaczanym wyjątkowego smaku, koloru i soczystości, dzięki czemu placki ziemniaczane z dynią niemalże rozpływają się w ustach. Pamiętajcie, że gdy warzywa puszczą zbyt dużą ilość soków należy je odsączyć. Kruche i chrupiące z zewnątrz placuszki idealnie komponują się z dipem czy sałatką ze świeżych warzyw.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Placki dyniowo-ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-dyniowo-ziemniaczane1-2.jpg)
![Krok 2 - Placki dyniowo-ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-dyniowo-ziemniaczane2-2.jpg)
![Krok 3 - Placki dyniowo-ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-dyniowo-ziemniaczane3-2.jpg)