Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane
Kroki postępowania
![Krok 1 - Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczane-po-beskidzku-zapiekane1-2.jpg)
Zalać wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości.
![Krok 2 - Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczane-po-beskidzku-zapiekane2-2.jpg)
![Krok 3 - Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczane-po-beskidzku-zapiekane3-2.jpg)
![Krok 4 - Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczane-po-beskidzku-zapiekane4-2.jpg)
![Krok 5 - Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczane-po-beskidzku-zapiekane5-2.jpg)
![Krok 6 - Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczane-po-beskidzku-zapiekane6-2.jpg)
Zapiekać, aż placki będą gorące, a ser zacznie się topić.
![Krok 7 - Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-ziemniaczane-po-beskidzku-zapiekane7-2.jpg)
ziemniaki | 1 kg |
jajko | 2 |
mąka ziemniaczana | 2-3 łyżki |
sól do smaku | |
olej do smażenia | |
cebula biała | duża |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
łopatka wieprzowa | 700 g |
grzyby suszone | mielone 2-3 łyżki |
cebula biała | duża |
Sól ziołowa jodowana Prymat | do smaku |
Czosnek suszony Prymat | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
mąka pszenna | do zagęszczenia |
smalec | 1-2 łyżki |
ser wędzony | typu oscypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: