Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki gryczane z ricottą i jabłkami
Kroki postępowania
-Przełożyć do rondelka , podlać niewielką ilością wody /na dno/ i poddusić do miękkości/ w razie potrzeby uzupełnić wodą/.
-Miękkie, ale nie rozgotowane jabłka polać miodem, posypać owocami goji i podgotować jeszcze kilka minut.
-Rondelek przykryć i odstawić.
![Krok 1 - Placuszki gryczane z ricottą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-gryczane-z-ricotta-i-jablkami1-2.jpg)
-Dodać pozostałe składniki .
![Krok 2 - Placuszki gryczane z ricottą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-gryczane-z-ricotta-i-jablkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Placuszki gryczane z ricottą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-gryczane-z-ricotta-i-jablkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Placuszki gryczane z ricottą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-gryczane-z-ricotta-i-jablkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Placuszki gryczane z ricottą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-gryczane-z-ricotta-i-jablkami5-2.jpg)
Jeszcze ciepłe przełożyć na talerzyki i podawać z miodowymi jabłkami i owocami goji.
![Krok 6 - Placuszki gryczane z ricottą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-gryczane-z-ricotta-i-jablkami6-2.jpg)