Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z dynią
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, smażyć placuszki na złoty kolor, podawać polane miodem lub posypane cukrem pudrem, dobrze też smakują z dżemem pomarańczowo-dyniowym.
mąka pszenna | 2 szkl |
jajko | 2 szt |
cukier | 2-3 łyżki |
puree z dyni | 1,5 szkl |
maślanka | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kurkuma | 1/2 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól | szczypta |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: