Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Płonące banany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 6 dag
cukier 4 łyżki
rum 2 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące banany

W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić na nim obrane banany. Oprószyć je cukrem, skropić łyżką wody i wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Gdy zmiękną, wyjąć, ostudzić. Polać banany gorącym rumem, podpalić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak