Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Podłużne mielone z papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Podłużne mielone z papryką

Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy na gładką masę z cebulką, jajkiem oraz bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wyrobione mięso porcjami rozkładamy sobie na dłoni. Na środku rozkładamy paprykę. Przykrywamy drugą porcją mięsa. Formujemy podłużne roladki. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 11.04.2017 12:14
NA obiad każdemu by smakowały:)
anka1988 11.04.2017 11:56
fajna odmiana mielonych
Róża1 11.04.2017 11:21
wyglądają bardzo apetycznie :-)
VioletoweKucharzenie 11.04.2017 11:08
Podłużne mielone z chrupiącym dodatkiem czerwonej papryki. Polecam na szybki obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak