Przepis i sposób przygotowania na: Podwójne ciasto z morelami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Podwójne ciasto z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podwojne-ciasto-z-morelami1-2.jpg)
![Krok 2 - Podwójne ciasto z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podwojne-ciasto-z-morelami3-2.jpg)
![Krok 3 - Podwójne ciasto z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podwojne-ciasto-z-morelami4-2.jpg)
![Krok 4 - Podwójne ciasto z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podwojne-ciasto-z-morelami5-2.jpg)
![Krok 5 - Podwójne ciasto z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podwojne-ciasto-z-morelami2-2.jpg)
![Krok 6 - Podwójne ciasto z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/podwojne-ciasto-z-morelami6-2.jpg)
mąka pszenna | 1 1/2 szkl |
kakao | 1 łyżka |
cukier | 1/4 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 4 szt |
masło | 100 g |
śmietana 12% | 1 łyżka |
morele | 1 kg |
cukier | 1/2 szkl |
budyń śmietankowy | 3 op |
woda | 1/2 szkl |
białko | 4 szt |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1/3 skl |
olej rzepakowy | 1/3 szkl |
mleko | 1/4 szkl |
mąka pszenna | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: