Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa na kapuście kiszonej
Kroki postępowania
Polędwiczkę kroimy na plasterki i dodajemy przyprawy. Wkładamy do lodówki na około 2h. Do naczynia żaroodpornego dodajemy odsączoną kapustę kiszoną, następnie wkładamy na nią polędwiczkę.
![Krok 1 - Polędwica wieprzowa na kapuście kiszonej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwica-wieprzowa-na-kapuscie-kiszonej1-2.jpg)
Przykrywamy marchewką startą na grubym oczku oraz cebulą pokrojoną w kostkę. Na wierzch dodajemy masło.
![Krok 2 - Polędwica wieprzowa na kapuście kiszonej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwica-wieprzowa-na-kapuscie-kiszonej2-2.jpg)
Całość wkładamy do piekarnika na 2h do temperatury 220 stopni.
![Krok 3 - Polędwica wieprzowa na kapuście kiszonej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwica-wieprzowa-na-kapuscie-kiszonej3-2.jpg)
Następnie wyciągamy i nakładamy na talerz. Smacznego!
![Krok 4 - Polędwica wieprzowa na kapuście kiszonej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwica-wieprzowa-na-kapuscie-kiszonej0-2.jpg)