Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wieprzowa z maślakami zapiekana w cieście francuskim
Kroki postępowania
![Krok 1 - polędwica wieprzowa z maślakami zapiekana w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwica-wieprzowa-z-maslakami-zapiekana-w-ciescie-francuskim1-2.jpg)
![Krok 2 - polędwica wieprzowa z maślakami zapiekana w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwica-wieprzowa-z-maslakami-zapiekana-w-ciescie-francuskim2-2.jpg)
![Krok 3 - polędwica wieprzowa z maślakami zapiekana w cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwica-wieprzowa-z-maslakami-zapiekana-w-ciescie-francuskim3-2.jpg)
polędwica wieprzowa | 1 szt |
wino czerwone wytrawne | 1 szklanka |
olej do smażenia | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
maślaki | 6 sztuk |
masło | 1 łyżka |
cebula biała | 1 szt |
czosnek | 6 ząbków |
ciasto francuskie | 1 szt |
ser pleśniowy | 1/2 szt |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: