Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-schab-pieczony-ze-szpinakiem-i-feta-odc.-41-2.jpg)
Czosnek i cebule drobno siekamy. Na wolnym ogniu rozpuszczamy masło, tak by się nie spaliło i podsmażamy na nim czosnek z cebulą. Następnie dodajemy szpinak i smażymy wszystko razem przez kilkanaście sekund. Odstawiamy do ostygnięcia.
![Krok 2 - Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-schab-pieczony-ze-szpinakiem-i-feta-odc.-42-2.jpg)
Szykujemy marynatę do mięsa. Do naczynia wsypujemy roztarte w palcach zioła (rozmaryn i tymianek) oraz czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny i 2 łyżki musztardy francuskiej. Dodajemy odrobinę oleju i dokładnie mieszamy. Marynata nie powinna być zbyt płynna, bo nie będzie przylegać do mięsa.
![Krok 3 - Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-schab-pieczony-ze-szpinakiem-i-feta-odc.-43-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-schab-pieczony-ze-szpinakiem-i-feta-odc.-44-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-schab-pieczony-ze-szpinakiem-i-feta-odc.-45-2.jpg)
![Krok 6 - Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-schab-pieczony-ze-szpinakiem-i-feta-odc.-46-2.jpg)
![Krok 7 - Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-schab-pieczony-ze-szpinakiem-i-feta-odc.-47-2.jpg)