Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w chrupiącej panierce z warzywami w sosie słodko-kwaśnym
2. Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, wkładamy do ciasta i odstawiamy na 20 minut.
3. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w trójkąty. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki. Ostre papryczki myjemy i bardzo drobno kroimy.
4. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy około 10 minut cebulę z papryką. Dodajemy ostre papryczki i cukinię. Mieszamy.
5. Przygotowujemy sos: Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w miseczce i dodajemy na patelnię z warzywami. Dokładnie mieszamy.
5. Mięso smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Usmażone mięso dodajemy do sosu i mieszamy.
6. Gotowy sos podajemy z ryżem.