Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie grzybowym
Wykonanie
![Krok 1 - Polędwiczki w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-grzybowym27-2.jpg)
![Krok 2 - Polędwiczki w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-grzybowym28-2.jpg)
![Krok 3 - Polędwiczki w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-grzybowym29-2.jpg)
Na te samej patelni co smażyło się mięso podsmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Gdy cebula zrobi się szklista dodać grzyby, masło i chwilę smażyć, następnie dodać wino i posiekaną natkę z pietruszki. Całość smażyć aż do zredukowania połowy objętości wina. Po tym czasie dodać śmietanę, sos sojowy, szczyptę gałki muszkatołowej i smażyć aż do uzyskania konsystencji sosu. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Krok 4 - Polędwiczki w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-grzybowym30-2.jpg)
![Krok 5 - Polędwiczki w sosie grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-grzybowym31-2.jpg)