Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki Wieprzowe W Cieście Drożdżowym
Mąkę wymieszaj z siemieniem Lnianym,cukrem,solą,otrębami,drożdżami,oregano,dolej 3/4 szklanki ciepłej wody i zagnieć ciasto.Odstaw w ciepłe miejsce na 20 mni,po czym ponownie wyrób.
Przygotowanie Mięsa:
Polędwiczki oprósz solą i pieprzem.Usmaż na oliwie z odrobiną majeranku na złoty kolor.Osącz na papierowym ręczniku.Ciasto drożdżowe przekrój na 2 równe porcje,rozwałkuj na grubość 1 cm.
Zawijanie I Pieczenie:
Na płatach ciasta ułóż polędwiczki,obłóż majerankiem,Ciasto posmaruj jajkiem.Zwiń,końce ściśnij,nadmiar ciasta podwiń pod spód.Odstaw na 10 min.Wierzch posmaruj jakiem.
Piecz 20 min w tem 180 stopni C.