Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa babka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka13-2.jpg)
![Krok 2 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka14-2.jpg)
![Krok 3 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka15-2.jpg)
![Krok 4 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka16-2.jpg)
![Krok 5 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka17-2.jpg)
![Krok 6 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka18-2.jpg)
![Krok 7 - Pomarańczowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowa-babka19-2.jpg)
sok z pomarańczy | 1/2 szkl |
skórka pomarańczowa | 2 szt |
cukier | 3/4 szkl |
jajko | 4 jajka |
masło | 100 g |
maślanka | 1/4 szkl |
mąka pszenna | 2 szkl |
sól | 1 szczypta |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier puder | 1/4 szkl |
kakao | 1 łyżeczka |
woda | 2 łyżki |
masło | 25 g |
czekolada gorzka | 50 g |
skórka pomarańczowa kandyzowana |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: