Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy makowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pomarańczowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-makowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Pomarańczowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-makowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomarańczowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-makowiec3-2.jpg)
![Krok 4 - Pomarańczowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-makowiec4-2.jpg)
![Krok 5 - Pomarańczowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-makowiec5-2.jpg)
![Krok 6 - Pomarańczowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-makowiec6-2.jpg)
![Krok 7 - Pomarańczowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowy-makowiec7-2.jpg)
skórka pomarańczowa | 2 szt |
cukier | 3/4 szkl |
sok z pomarańczy | 1/2 szkl |
jajko | 4 szt |
maślanka | 1/4 szkl |
masło | 100 g |
mąka pszenna | 2 szkl |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mak | 250 g |
mleko | 3 1/2 szkl |
budyń śmietankowy | 1 op |
cukier | 1 szkl |
masło | 100 g |
skórka pomarańczowa | 1 szt |
olejek pomarańczowy |
kakao | 1 łyżka |
cukier puder | 1/4 szkl |
woda | 2 łyżki |
czekolada mleczna | 50 g |
masło | 25 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: