Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z indyka z pieczarkami
Kroki postępowania
Mięso oczyścić z błon, pokroić w grubą kostkę i usmażyć na rumiano.
![Krok 1 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/potrawka-z-indyka-z-pieczarkami1-2.jpg)
Odsunąć mięso na jedną stronę patelni i zeszklić pokrojoną w grubą kostkę cebulę i jeden ząbek czosnku.
![Krok 2 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/potrawka-z-indyka-z-pieczarkami2-2.jpg)
Podlać winem, przykryć i dusić na małym ogniu ok. 40 minut.
![Krok 3 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/potrawka-z-indyka-z-pieczarkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/potrawka-z-indyka-z-pieczarkami4-2.jpg)
Do potrawki dodać śmietanę i w razie gdyby była zbyt rzadka to zagęścić mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Podawać z ryżem, kaszą lub pieczywem.
![Krok 5 - Potrawka z indyka z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/potrawka-z-indyka-z-pieczarkami5-2.jpg)