Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 16. Zupa z grzybów leśnych podana z sandaczem i świeżo siekanym koperkiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 16. Zupa z grzybów leśnych podana z sandaczem i świeżo siekanym koperkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-16.-zupa-z-grzybow-lesnych-podana-z-sandaczem-i-swiezo-siekanym-koperkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 16. Zupa z grzybów leśnych podana z sandaczem i świeżo siekanym koperkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-16.-zupa-z-grzybow-lesnych-podana-z-sandaczem-i-swiezo-siekanym-koperkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 16. Zupa z grzybów leśnych podana z sandaczem i świeżo siekanym koperkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-16.-zupa-z-grzybow-lesnych-podana-z-sandaczem-i-swiezo-siekanym-koperkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 16. Zupa z grzybów leśnych podana z sandaczem i świeżo siekanym koperkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-ii-odc.-16.-zupa-z-grzybow-lesnych-podana-z-sandaczem-i-swiezo-siekanym-koperkiem4-2.jpg)
filet z sandacza | 200 g (bez skóry) |
marchew | 1 szt. (pokrojone w kostkę) |
seler | 1/4 szt. (pokrojony w kostkę) |
seler naciowy | 1 łodyga (pokrojony w kostkę) |
rosół warzywny | 1 litr |
wino białe | 100 ml |
sok z cytryny | (do smaku) |
grzyby leśne | 200 g (ugotowane, kostka) |
śmietana | 200 ml (36%) |
cebula | 2 szt. (pokrojone w kostkę) |
masło | 2 łyżki (klarowanego) |
koperek | 1 pęczek |
olej rzepakowy | |
Sól ziołowa jodowana Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz biały mielony Prymat | (do smaku) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: