Przepis i sposób przygotowania na: Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-okon-pieczony-z-migdalami-i-puree-cytrynowym-odc.-521-2.jpg)
![Krok 2 - Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-okon-pieczony-z-migdalami-i-puree-cytrynowym-odc.-522-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-okon-pieczony-z-migdalami-i-puree-cytrynowym-odc.-523-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-okon-pieczony-z-migdalami-i-puree-cytrynowym-odc.-524-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-okon-pieczony-z-migdalami-i-puree-cytrynowym-odc.-525-2.jpg)
![Krok 6 - Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-okon-pieczony-z-migdalami-i-puree-cytrynowym-odc.-526-2.jpg)
Bazylia suszona Prymat | do posypania |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | szczypta |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | do posypania |
okoń | 350 g |
płatki migdałowe | 10 g |
masło | 0,5 łyżeczki |
cytryna | skórka otarta i sok z 0,5 cytryny |
ziemniaki | kilka sztuk |
kapary całe Smak | |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 50 ml |
jajko | 1 sztuka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: