Przepis i sposób przygotowania na: Przeplatańce karnawałowe
Kroki postępowania
Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Część wypełniamy gęstą marmoladą owocową.
Gotowe.
mąka | 2 szklanki |
żółtko jajek | 3 sztuki |
cukier puder | 1,5 łyżki |
śmietana 18 proc | 2,5 łyżki |
rum | 2 łyżki |
ocet | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
marmolada | do napełnienia |
cukier puder | do dekoracji |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: