Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przystakwa z brukselki w śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 10 szt
śmietana 18 proc
mąka 1 łyżeczka
por 1 szt
masło 1 łyżeczka
cukinia 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przystakwa z brukselki w śmietanie

Brukselkę myjemy usuwamy brzydkie liście. Cukinię myjemy nie obieramy i kroimy w półplasterki. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Na masełku podsmażamy pokrojonego pora, dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy chwilę . Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Na pół twardo. Ugotowana brukselkę kroimy na pół i dodajemy na patelnie do pora i cukinii. Chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podlewamy woda i chwilę dusimy. Do kilku łyżek śmietany dodajemy łyżeczkę mąki mieszamy i zaciągamy wodę z duszonych warzyw.Zagotowujemy i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 15.10.2013 11:00
Połączenie cukinii z brukselką bardzo apetyczne.
gosia47-47 15.10.2013 09:18
muszę spróbować
iwa643 15.10.2013 09:16
Plecam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak