Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy z różowym pęczakiem i twarogiem
Kroki postępowania
Oprószyć solą, pieprzem i rozłożyć listki ściągnięte z gałązek tymianku. Przyprawić z dwóch stron i zawinąć w folię, tak aby nic nie wypłynęło podczas duszenia.
Odstawić na około godzinę.
Na patelni wlać trochę wody, a kiedy zawrze, położyć zawinięte filety. Dusić z jednej strony około 5 minut, a potem przewrócić za pomocą łopatki na drugą stronę.
Czas duszenia zależy od grubości ryby. Podlewać wrzątkiem, gdyby woda zdążyła odparować zanim pstrąg będzie gotowy.
![Krok 1 - Pstrąg łososiowy z różowym pęczakiem i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-lososiowy-z-rozowym-peczakiem-i-twarogiem1-2.jpg)
Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, czyli około 15 min. Odsączyć z wody na sicie.
![Krok 2 - Pstrąg łososiowy z różowym pęczakiem i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-lososiowy-z-rozowym-peczakiem-i-twarogiem2-2.jpg)
Przygotować dressing z podanych składników, wlać do sałatki i wszystko dokładnie wymieszać, aż kasza zrobi się różowa od buraczka ćwikłowego. Na końcu dodać pokruszony, wędzony twaróg.
![Krok 3 - Pstrąg łososiowy z różowym pęczakiem i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-lososiowy-z-rozowym-peczakiem-i-twarogiem3-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 4 - Pstrąg łososiowy z różowym pęczakiem i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-lososiowy-z-rozowym-peczakiem-i-twarogiem4-2.jpg)