Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-lososiowy-zapiekany-z-ziemniakami-i-brokulem-pod-beszamelem1-2.jpg)
![Krok 2 - Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-lososiowy-zapiekany-z-ziemniakami-i-brokulem-pod-beszamelem2-2.jpg)
Beszamel: na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i stale mieszamy, aż dobrze się połączą. Następnie wlewamy mleko i nadal mieszamy aż do zgęstnienia sosu - robimy to na małym ogniu, aby nie zagotować. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polewamy zapiekankę i wstawiamy całość do piekarnika na około 35 minut (180 stopni).
![Krok 3 - Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pstrag-lososiowy-zapiekany-z-ziemniakami-i-brokulem-pod-beszamelem3-2.jpg)