Przepis i sposób przygotowania na: Smażony filet z halibuta na maślanym szpinaku z kaparami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Smażony filet z halibuta na maślanym szpinaku z kaparami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-filet-z-halibuta-na-maslanym-szpinaku-z-kalafiorem1-2.jpg)
![Krok 2 - Smażony filet z halibuta na maślanym szpinaku z kaparami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-filet-z-halibuta-na-maslanym-szpinaku-z-kalafiorem2-2.jpg)
![Krok 3 - Smażony filet z halibuta na maślanym szpinaku z kaparami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-filet-z-halibuta-na-maslanym-szpinaku-z-kalafiorem3-2.jpg)
![Krok 4 - Smażony filet z halibuta na maślanym szpinaku z kaparami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/smazony-filet-z-halibuta-na-maslanym-szpinaku-z-kalafiorem4-2.jpg)
Pyszny przepis na aromatycznego halibuta ze szpinakiem i kaparami! Idealna propozycja dla fanów ryb.
filety z halibuta | 800 g |
szczypior | 1 pęczek |
szpinak baby | 600 g (świeży) |
cebula szalotka | 3 szt. |
wino białe wytrawne | 100 ml |
śmietana 36% | 50 ml |
masło | 7 łyżek |
olej rzepakowy | 100 ml |
Czosnek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | 3 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
kapary | 50 g |
rosół z kury Kucharek | 50 ml |
woda | 50 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: